Sveriges topp 5 roligaste ställen

Man lever faktiskt bara en gång, eller hur? Det vore fy skam att låta livet passera förbi utan att hinna uppleva allt det roliga som finns i vår värld. Det finns två olika sätt man kan betrakta världen på har jag hört. Antingen som en tragedi eller som en komedi. Vilket väljer du? Om du väljer det senare så kan du passa på att ta del av en lista med Sveriges topp fem roligaste ställen att besöka, just for fun.

High Chaparall
Howdy Cowboy! Här har du Sveriges motsvarighet till amerikanernas Texas. Äventyr i ren Western-anda med Vilda Västern all over the place. Gå direkt till souvenir-shoppen och köp en hatt, se till att greppa tag i ett halmstrå någonstans och dra på dig dina chappers så är du redo. Variera din dag på High Chaparall mellan häftiga shower med inlevelse, god mat och dryck på någon av restaurangerna och möt de välkända karaktärerna Zorro, Lucky Luke.

Liseberg
Göteborg bjuder på ett nöjesfält som kombinerar härlig miljö och natur med nervkittlande upplevelser i berg-och-dal banor, vattenattraktioner eller fritt fall från höga höjder. Att spendera en dag på Liseberg går fort och du blir inte uttråkad. Vare sig du är en inbiten adrenalinsökare eller mer av en ”tekopps-åkare” så kan ni kombinera de olika attraktionerna så att alla blir nöjda. parken är byggd på ett sätt som gör att både barn och vuxna kan roa sig, och även en fyrkantig farfar kan spendera en dag vid chokladhjulen och spendera sina femkronor i hopp om att dra hem storkovan.

Gröna Lund
I vår huvudstad har vi nöjesfältet Gröna Lund ute på Djursholm, dit du kan ta dig med en särskild båt eller såklart med bil, buss eller spårvagn. Här finns klassiska åkattraktioner i kombination med berg-och-dal banor, spöktåg och ett spökhus. Ta en vända i Lustiga huset och förvirra bort dig själv bland speglar och sneda golv eller ägna en timme eller två till härligt spelande. Har du tur kanske du får se en live-artist på scen också, något som är vanligt förekommande.

Skara Sommarland
I Bert Karlssons hemstad hittar ni ett sommarland som gör barnen glada. Parken har såväl något att göra på torra land som i vatten, och en solig dag här lär du knappast se ungarna för de kommer hänga i någon av alla coola vattenattraktioner. Annars hittar du ett stort utbud att saker att göra på land också. Radiobilar, grävskopor eller kanske testa på linbanan?

Orsa Björnpark
Här är ett ”året-runt” ställe du kan åka till för att uppleva rovdjur i en härlig park med mycket grönska och utrymme. Du kan få möjligheten att se björnar fånga sin egen fisk direkt ur sina dammar, eller gå på en lektion om våra stora kattdjur i den svenska naturfloran. Du kan även boka in ett exklusivt rovdjursmöte.