Det vackra Dalarna

Inget annat landskap i Sverige rymmer så mycket svensk historia som Dalarna gör. Här är det lätt att spåra det som var grunden till det moderna Sverige. Dalarna är landskapet från vilket Gustav Vasa hämtade sina män och återtog den svenska tronen, och det är också här som världens första aktiebolag skapades. Det finns så otroligt mycket svensk kultur i detta landskap, så det enda som krävs för att få känna på det riktiga Sverige är att åka hit och spendera många dagar med att åka omkring och upptäcka alla de delar som är Dalarna, från de södra lövskogarna till de norra fjällen. Dalarna är verkligen unikt.

Dalarnas naturupplevelser

I Dalarna kan du hitta det mesta av den svenska naturen. På många sätt skulle man kunna säga att Dalarna är ett Sverige i miniatyr, för här har du de stora odlade slätterna, mängderna av lövskogar, de djupa barrskogarna och de höga fjällen. Precis alla de delar som Sverige består utav. Dalarna upplevs bäst året om, då det alltid finns något att njuta av i naturen, oavsett om det är härliga soldagar vid vackra Siljan eller en skidsemester i Sälen. Oavsett vilken tid du än kommer till Dalarna så kommer det alltid att finnas något att göra, och det är det som gör Dalarna så underbart.

Det finns också gott om möjligheter till att bo. Om man inte vill ta in på något hotell eller kanske hyra stugor så finns det mängder av tillfällen att campa. Om du är som många andra och gärna reser norrut i Dalarna för att uppleva fjällnaturen så är Älvdalens Camping ett fantastiskt alternativ att campa på, besök www.alvdalencamping.se. En modern anläggning som växer i popularitet, och när du väl är där bor du nästgårds med de vackra fjällen. Passa på att besöka denna vackra natur, och skulle du vilja ha guidning så finns det många olika turistturer att följa med på, för att vara helt säker på att man inte missar något när man väl är i denna juvel av naturupplevelse!